top of page

"רוקדים ברחוב"

מופע תאטרלי חינוכי

"רוקדים ברחוב"

מופע ברייקדאנס תיאטרלי-חינוכי ראשון מסוגו בישראל

בביצוע הרכב הברייקדאנס "אריות ציון".

המופע מאושר סל תרבות

המופע עלה במסגרת סל תרבות ואמנות לעם בבתי ספר ברחבי הארץ.

בעונות 2006-2013 נמכרו מספר שיא של מעל 700 הופעות.

צלצלו להזמנת רוקדים ברחוב

אתם מוזמנים ליצור קשר, נשמח לעזור בכל שאלה ועניין

"רוקדים ברחוב"

מופע ברייקדאנס תיאטרלי-חינוכי ראשון מסוגו בישראל

"רוקדים ברחוב" - סיפור המעשה

המופע "רוקדים ברחוב" הנו מופע מחול קצבי ואנרגטי המספר את סיפורו של אופיר, נער מנודה חברתית, המפלס את דרכו לעבר ההשתייכות החברתית ומגלה את עולם ריקוד הברייקדאנס הקסום ונשבה בתוכו.

בעזרת כוח רצון ונחישות זוכה אופיר להתקבל בחברה ומוצא פתרון לא אלים לסכסוך ולקונפליקט העמוק שנוצר בין שני קבוצות רחוב יריבות, על ידי ריקוד אומנותי.

"רוקדים ברחוב" - סגנונות המחול במופע

גאז מודרני מסורתי, ברייקדאנס, היפ-הופ, ברייקדאנס אומנותי לצלילי מוסיקת "אגם הברבורים" של צ'יקובסקי.

 

שילוב בין טכניקות אקרובטיות לבין ריקוד אופי בסגנון "סיפור הפרברים". "היפ הופ" שכונתי, קצבי ומחשמל המתאפיין בשליטה, גמישות וטכניקה. "קרב מחול" בו משולבים כמקשה אחת מגוון סגנונות, קצב של מוסיקת כלי הקשה עם נגיעות לטיניות.

קטע אומנויות של תנועה ומשחק המשולב עם פלמנקו והומור. לקינוח יכולות ווירטואוזיות של הרקדנים בתנועות דינאמיות הלקוחות מעולם האקרובטיקה, קאפואירה, קונג פו ואומנויות לחימה שונות.

המנהלים האומנותיים

כוראוגרפיה: דביר רוזן.

כתיבה: דניאל אפרת.

בימוי: גלעד קמחי.

מוסיקה: נדב רובינשטיין וחן טוכנר.

יועץ אמנותי: עמית גולדנברג.

עיצוב תפאורה: יוסי בר ניב.

קהל היעד

מיועד לכיתות: ה' - יב'.

קהל: עד 400 צופים.

משך המופע: כ-50 דקות.

 

דרישות טכניות

החשכה.

זרם תלת פאזי.

גודל במה: 6 מ' X 6 מ'.

נקודות לדיון לפני הצפייה במופע

בכל חברה יש את מי שלא מצליח להשתלב חברתית, מאילו סיבות נגרם המצב ?

מה על אותו אדם לעשות על מנת להתקבל חברתית ?

מה הגבול למוכנותו ולמעשיו של אותו אדם שרוצה להתקבל בקרב חבריו ?

הבא דוגמאות לדמויות ואישים מן ההיסטוריה אשר הצליחו להגשים חלום.

מה היה החלום ? על מה הם היו צריכים להתגבר על מנת להגשים אותו ?

מי מושפע ומי נהנה מעצם הגשמתו, לבד ממי שחלם אותו ?

לעתים, חלומו הפרטי של היחיד הוא להגשים את מה שנתפש בעיניו כחלומם של רבים. מרטין לותר קינג, אחד מן המנהיגים הגדולים ביותר שקמו בעת החדשה, אמר בנאומו המפורסם: "יש לי חלום". למה לדעתך הוא התכוון ?

נקודות לדיון לאחר הצפייה במופע

תאר את המופע שראית, כיצד התרשמת?

מה עמד בדרכו של הרקדן בדרך להגשמת חלומו ?

על מה צריך היה הרקדן להתגבר כדי להגשים חלומו ? מדוע לדעתך הערימו חבריו  של הרקדן מכשולים בדרכו להגשמת חלומו ?

שינויי גישתם של חבריו של יוסי נבע מ. . .?

יוסי בן עיון - דוגמא לחלום שהתגשם

יוסי בן-עיון אשר נולד וגדל בדימונה, נשא בלבו חלום: להיות שחקן הכדורגל הטוב בעולם. כנגד כל הסיכויים, וכמעט ללא עזרה הוא נלחם להגשים את חלומו. את שנות ילדותו ונעוריו הוא הקדיש למטרה האחת שעמדה מול עיניו, תוך ויתורים רבים, דבקות והתמסרות למטרה, עד אשר פילס לעצמו, בכוחות עצמו דרך אל צמרת הכדורגל העולמי.

יוליה מתיכון רודמן בקרית ים על "רוקדים ברחוב"

נתחיל בזה שההצגה "רוקדים ברחוב" מדהימה ברמות שאי אפשר לתאר, התנועות, האווירה, פשוט מדהים !!!

בקיצור, ההצגה התחילה וישר ידענו שזאת תהיה הצגה מעולה, הגלגולים, הקפיצות, המוסיקה, הם הטריפו את כולם, כולם התלהבו ישר מההתחלה וצעקו ושרקו.

איך שנגמר הקטע הראשון והם עברו לקטע השני שהוא יותר בקטע של הומור עם כל הקפיצות ועם המוסיקה שמחברת הכול ביחד וזה נראה ונשמע פשוט מדהים.

בקטע השלישי כבר הראו את שתי הקבוצות המשתתפות: "רויאל פאמלי" ו-"פניקס" שבעצם היו פעם קבוצה אחת גדולה, שמין הסתם קוראים להם "אריות ציון".

קבוצת, "הפניקס" התעללו והציקו לילד שהכינוי שלו "כיף-כף" וההסבר היחידי זה בגלל שמכפכפים אותו תמיד.  אחרי הקטע של ההצקות ל-"כיף כיף", אני חייבת להגיד שזה היה מצחיק, אחת מהרקדניות של הרויאל פאמלי הציעה ל-"כיף כיף" עזרה ובהתחלה הוא דיי התבייש והתרגש אבל בסוף קיבל את הצעתה.

היא התחילה ללמד אותו את ריקוד הברייקדאנס, בהתחלה הוא עשה תנועות ריקודים שלו "גלגול" ו-"צונאמי" שאגב אי אפשר לשכוח, בסופו של דבר הוא למד והיא הזמינה אותו למסיבה שהייתה אמורה להיות בערב, כמובן ש"כיף כיף" כמו תמיד התרגש וסירב ללכת אך בסוף שוב השתכנע שלא יצא מזה שום דבר רע.

קווין די (אותה אחת שעזרה לו) ו-"כיף כיף" הלכו לחנות בגדים של אימא של "קווין די" ושם הם בחרו בגדים לערב, בקטע הזה היו דברים מדהימים, אחד מהרקדנים זז ממש כמו רובוט וזה היה נראה כאילו הוא באמת רובוט ולא שחקן או רקדן.

אחרי הקטע של "בחירת הבגדים", התחיל ריקוד ממש יפה בשיר של אגם הברבורים אבל קצת יותר קצבי, היה ממש יפה כמו שאמרתי, התנועות והמוסיקה השתלב ממש יפה יחד.

אחרי כל הריקוד וההתלהבות הם עברו לקטע הבא שהוא בעצם המסיבה, שתי הקבוצות התחילו לרקוד ובאמצע נכנס הרקדן החדש ("כיף כיף"), הוא התחיל לרקוד וזה היה ממש אבל ממש יפה, חבורת הפניקס ראו אותו והם נורא הופתעו וקיבלו את "כיף כיף" אליהם.

כפי שזה היה נראה "כיף כיף" וקווין די חיבבו אחד את השני, אבל לא יכלו לדבר כי הם בשתי קבוצות שונות, "כיף כיף" ביקש שתסביר לו למה כל זה קורה והיא סיפרה שפעם הם היו קבוצה אחת שקוראים לה אריות ציון ואחד מהרקדנים המציא תנועה חדשה והראה אותה לאחד מהם והוא הלך והראה לשאר חברי הקבוצה, כשאותו אחד שהמציא את התנועה ראה שזה שהוא מראה את התנועה לשאר, הוא חשב שהם גונבים לו את התנועה.

יום למחרת הם עשו גרפיטי של "רויאל פמלי", האחרים ראו ועשו גרפיטי משלם של "פניקס" ומכאן היה כל הריב והקבוצה התפצלה לשתי קבוצות. אחרי אותה שיחה מלאת הסברים, הרויאל פמלי זרקו פתק שהיה כתוב בו: "התעסקתם עם אחת משלנו", הם הזמינו אותם לקרב ברייקדאנס בין שתי החבורות.

"כיף כיף" רץ לחפש את קווין די בזמן ששתי הקבוצות התחרו אחת בשנייה, כשהם הגיעו אחד מהרקדנים "נפל", "כיף כיף" ו-"קווין די" דיברנו עם שתי הקבוצות והסבירו להם שכלום מזה לא מועיל כאשר הם מתחרים אחד בשני אלא רק מזיק ושבסוף משהו יכול להיפגע. שתי הקבוצות הקשיבו וסידרו את העניינים ביניהם.

התחרות שהייתה אמורה להתקיים בין שתי הקבוצות בוטלה לאחר שהם סידרו את העניינים ביניהם והם עלו לתחרות כקבוצה אחת "אריות ציון".

המופע נגמר בטוב וזה היה הכי חשוב, מופע מדהים תמשיכו ככה !!!!

מופעים לאירועים והפקות

בחרו תוכן מקורי לאירוע שלכם

bottom of page